NETTY ROYAL

Collectie

Sinds ik zes jaar oud ben, verzamel ik al koninklijke spullen. Jarenlang knipte ik artikelen en foto's uit tijdschriften uit. Meer recentelijk prefereer ik het om boeken te kopen. Ik bezit boeken over allerlei koninklijke en adellijke families, van algemene boeken, tot biografieŽn, boeken over geschiedenis, juwelen, jaarboeken. Sommige boeken zijn door royals of schrijvers gesigneerd. Op onderstaande foto's ziet u een groot deel van mijn boekenverzameling. Daarnaast bezit ik een kleine verzameling koninklijke tijdschriften (Vorsten, Royalty, Majesty, European Royal History Journal, Royalty Digest Quarterly). Ook verzamel ik koninklijke ansichtkaarten en liturgieŽn van koninklijke en adellijke dopen, huwelijken, begrafenissen en andere gelegenheden.

In de tweede helft van de jaren '80 ontdekte ik de genealogie. Op de foto ziet u een deel van mijn genealogische naslagwerken. Ik bewaar mijn genealogieŽn van koninklijke en adellijke families in ringbanden.

Zoals vele mensen vind ik de koninklijke pepermuntblikken met Wilhelmina pepermunt prachtig. Regelmatig komen er bij Fortuin Dockum BV nieuwe exemplaren uit, intussen meer dan 30 stuks, hoewel het moeilijk is om de oudere exemplaren te verkrijgen. Ik heb ook enkele andere koninklijke blikken, glazen en bekers, maar wegens plaatsgebrek verzamel ik die niet erg actief.

© 1998- Netty Royal
This site is best viewed with Mozilla Firefox 21.0 or higher and hosted by Brinkman Informatie Technologie.